Dünyanın en güvenilir antivirüs yazılımı şirketi olarak, sizi siber alemdeki tehditlere karşı korumayı hedefliyoruz. Bunu yapmak için size en iyi silahları ve en güncel güvenliği sağlamak üzere kişisel verilerinizi toplamamız gerekebilir. Güveninizi hafife almıyoruz, bu nedenle kişisel verilerinizi nasıl topladığımızı, kullandığımızı, açıkladığımızı, aktardığımızı ve sakladığımızı kapsayan bir Gizlilik Politikası geliştirdik.

Bu Gizlilik Politikası en son Haziran 2021’de güncellenmiştir.

Biz Kimiz

Bu Genel Gizlilik Politikası ("Gizlilik Politikası") Avast Grubu (topluca "biz", "bizi" veya "bizim") için geçerlidir.

Avrupa Ekonomik Alanı'nda yaşıyorsanız, kişisel verilerinizin Denetçisi, ana iş yeri 1737/1A Pikrtova, Prag 4, Czech Republic, 140 00 adresinde bulunan Avast Software s.r.o.'dur.

Gizlilik Politikası İçerikleri

Bu Gizlilik Politikası, kişisel verilerinizi nasıl ele aldığımızı ve koruduğumuzu ve toplama, işleme, erişim ve kişisel verilerinizin nasıl güncelleneceği, düzeltileceği ve silineceği ile ilgili olarak size sunulan seçenekleri açıklamaktadır. Ürün ayarlarında, sözleşme hükümlerinde veya veri toplama öncesinde veya sırasında sağlanan bildirimlerde kişisel veri uygulamalarımız hakkında ilave bilgi sağlanabilir.

Lütfen ürünlerimiz ve hizmetlerimiz dahilinde kişisel veri işlemenin özelliklerini açıklayan Ürün Politikası bölümümüze bakın.

Bu Gizlilik Politikası, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin bir kullanıcısıysanız sizin için tasarlanmıştır. Bir iş ortağıysanız, sizin için geçerli olan gizlilik bildirimi burada yer almaktadır: İş ortağı politikası.

İşlediğimiz Kişisel Veriler

Kişisel veriler, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ("Kişisel Veriler") ifade eder.

Web sitelerimizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi ziyaret ettiğinizde ve kullandığınızda veri toplayabilir veya sizden belirli verileri sağlamanızı isteyebiliriz. Kişisel Verileri topladığımız kaynaklar şunları içerir:

  • Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin ("Veri Sahibi") sizden veya cihazınızdan doğrudan toplanan veriler ve ad, adres, e-posta adresi, telefon numarası gibi doğrudan tanımlayıcılar ve giriş hesap numarası, giriş şifresi, pazarlama tercihleri, sosyal medya hesabı veya IP adresi gibi çevrimiçi veya dolaylı tanımlayıcılar içerebilir;
  • Sizinle ilgili diğer verileri Kişisel Verilerinizle ilişkilendirirsek, bu bağlantılı verileri Kişisel Veriler olarak ele alacağız; ve
  • Distribütörler, bayiler, uygulama mağazaları, iletişim merkezleri gibi güvenilir üçüncü taraf kaynaklardan da Kişisel Veriler toplayabilir ve bize yardımcı olması için Kişisel Veriler toplamak üzere pazarlama, anket, analiz veya yazılım tedarikçileri gibi üçüncü taraflarla bağlantı kurabiliriz.

Özel kategorilerdeki kişisel verileri işlemiyoruz veya bu tür bilgileri ürünlerimiz dahilinde topladığımız verilerden herhangi bir şekilde çıkarım yapmıyoruz.

İşlediğimiz Kişisel Verileri şu temel kategoriler halinde düzenleriz: Fatura Verileri, Hesap Verileri ve Ürün Verileri.

Fatura Verileri adınızı, e-posta adresinizi, maskelenmiş kredi kartı numaranızı, lisans bilgilerinizi ve belirli durumlarda fatura adresinizi ve telefon numaranızı içerir. Çoğu koşulda, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi güvenilir bir üçüncü taraf hizmet tedarikçisinden, bayiden veya uygulama mağazasından satın alırsınız. Bu koşullarda, Fatura Verileriniz ilgili üçüncü tarafça işlenir ve uygun iş kayıtlarını tutmak için bu verilerin yalnızca bir alt kümesini kabul ederiz. Bu durumlarda, aşağıdaki Fatura Verileri örneğine ve bunları ne için kullandığımıza bakın:

Fatura verileri

Bunları ne için kullanırız

E-posta adresi

Size satın alma makbuzları göndermek için

Maskeli kredi kartı numarası

Ödeme ve fatura kayıtlarını işlemek için

Lisans anahtarı

Yenileme veya sorun giderme gibi takip eylemleri için belirli bir lisans tanımlamak için

Lisans türü

Satın alınan lisansa göre özellikleri etkinleştirmek için

Yenilenebilirlik

Verilen bir aboneliğin yenilenip yenilenemeyeceğini kontrol etmek için

Son kullanma tarihi

Bir lisansın geçerli olup olmadığını kontrol etmek için

Hesap Verileri adınız, e-posta adresiniz ve kullanıcı adınız gibi bir hesabı ayarlamak ve özelleştirmek için gerekli bilgileri ve lisans anahtarları gibi hizmetlerimizle bağlantılı bilgileri içerir. Bazı ürünlerimiz veya bazı işlevleri için bir hesap oluşturmak gereklidir. Aşağıdaki Hesap Verileri örneğine ve bunları ne için kullandığımıza bakın:

Hesap verileri

Bunları ne için kullanırız

Ad

Size isminizle hitap ederek iletişimimizi özelleştirmek için

E-posta adresi

Size lisansınız ve destekle ilgili iletişimler göndermek için

Kullanıcı adı

Hesabınızı yönetmek ve hizmette oturum açmanızı kolaylaştırmak için

Abonelik yenileme tarihi

Bize hesabın ne zamana kadar geçerli olduğunu bildirmesi için

Deneme Kullanıcısı

Hesap ücretlendirilmeden önde deneme süresi eklemek için

Forum alanımızın bazı özellikleri için de bir hesap gereklidir. Hesabınızda kişisel metinler gibi ek bilgiler sağlama, doğum tarihinizi açıklama, cinsiyetinizi, anlık mesajlaşma numaranızı, mesajlaşma kullanıcı adınızı veya web sitesi adınızı ve adresinizi belirtme, fiziksel konumunuzu açıklama ve bir avatar veya kişiselleştirilmiş bir resim seçme seçeneğiniz bulunmaktadır. Burada verdiğiniz tüm bilgiler diğer kullanıcılar tarafından görülebilir (toplam gönderi ve günlük gönderi sayınız, kayıt olduğunuz tarih ve saat, yerel saatiniz ve son etkinliğinizin tarihi ve saati dahil).

Ürün Verileri iki alt kategoriyi içerir:

  • Cihaz Verileri işletim sistemiyle ilgili bilgileri içerir; donanım; cihazın bulunduğu şehir/ülke; hata günlükleri; tarayıcı; ağ; Avast ürünleri dahil olmak üzere cihazda çalışan uygulamalar; ve
  • Hizmet Verileri Avast ürün kullanımı ve kötü amaçlı yazılımdan korunmak için kullanılan örnekler, tespitler ve dosyalar gibi ürünümüzün tarafınızca kullanımıyla ilgili olaylar, web sitelerinin URL'leri ile ilgili bilgiler, kullanım istatistikleri (etkinleştirme, çökmeler, taramalar, hatalar), IP adresi gibi bilgileri içerir.

Bu alt kategoriler, her ürün ve hizmet için farklılık gösterir. Ürün temelinde işlediğimiz Cihaz ve Hizmet Verileri hakkında daha fazla bilgi için lütfen Ürün Politikası bölümümüze bakın.

Kişisel Verilerinizi Neden İşliyoruz

Kişisel Verilerinizi aşağıdaki amaçlar ve temeller için kullanırız:

Sizinle olan sözleşmemizi yerine getirme veya sizin isteğiniz üzerine sizinle bir sözleşme düzenleme temelinde şunları yapmak için:

  • Ürünlerimizin veya hizmetlerimizin bizden, iş ortaklarımızdan veya güvenilir üçüncü taraf hizmet tedarikçilerimizin çevrimiçi mağazalarından satın alınmasını işlememek;
  • Ürün veya hizmetin indirilmesini, etkinleştirilmesini ve performansını sağlamak;
  • Yeni ürün özelliklerinin ve sürümlerinin uygulanması dahil olmak üzere ürünlerimizi veya hizmetlerimizi güncel, güvenli ve hatasız tutmak;
  • Destek için bizimle iletişime geçtiğinizde veya hizmetlerimize eriştiğinizde kimliğinizi ve ücretli ürün veya hizmetlere erişim hakkınızı doğrulamak;
  • Satın alma işlemlerinizi işlemek;
  • Siparişlerinizin ve lisanslarınızın durumu hakkında sizi güncel tutmak;
  • Aboneliklerinizi ve kullanıcı hesaplarınızı yönetmek ve
  • Size teknik destek ve müşteri desteği sağlamak.

Sizin rızanız temelinde şunları yapmak için:

  • Bir haber bültenine veya Avast forumuna abone yapmak;
  • Ürün mesajlarında üçüncü taraf reklamların sağlanmasını etkinleştirmek;
  • Belirli ücretsiz ürünlerin desteklenmesinde kişiselleştirilmiş reklamların sağlanmasını etkinleştirmek; ve
  • Telefonla teknik desteğimizle iletişime geçtiğinizde telefon görüşmemizi kaydetmemize izin vermek.

Bunu gerektiren herhangi bir işlemden önce her zaman rızanızı isteyeceğiz ve Rıza Politikası bölümümüz yoluyla veya başka bir şekilde size gerekli bilgileri sağlayacağız.

Yasal yükümlülükler temelinde, yasal vergi, muhasebe, kara para aklama ile mücadele, yasal emir veya tabi olduğumuz başka bir yükümlülük ile uygunluk için gerekli olduğu zaman kişisel verilerinizi işleriz.

Meşru çıkarımız temelinde Kişisel Verilerinizi şunlar için kullanacağız:

  • Muhtemel güvenlik, gizlilik ve performans iyileştirmeleri ve satın aldığınız hizmeti tamamlayan veya iyileştiren ürünler hakkında iletişim kurmak ve bu gibi iletişimlerin içeriğini ve sunulmasını optimize etmek;
  • Ürünlerimizin, hizmetlerimizin ve web sitelerimizin performansını ve kalitesini değerlendirmek ve iyileştirmek, yeni ürünler geliştirmek, çalışanlarımızı eğitmek ve kullanım eğilimlerini anlamak ve kullanıcı edinimleri, dönüşümleri ve kampanyaları analiz etmek;
  • Uygulamalarımızda birlikte çalışabilirliğe izin vermek;
  • Sistemlerimizi ve uygulamalarımızı güven altına almak;
  • Gerekli dahili idari ve ticari süreçleri (örn. finans, kontrol sağlama, iş zekası, yasal ve uyumluluk, bilgi güvenliği vb.) sağlayarak işimizin etkin performansına izin vermek; ve
  • Yasal haklarımızı oluşturmak, uygulamak veya savunmak.

Yukarıda belirtilen işleme operasyonları için çıkarlarınızı çıkarlarımızla dengeledik. Her durumda, özel durumumuzla ilgili gerekçelerle bu işleme operasyonlarına itiraz etme hakkına sahipsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik Haklarınız bölümüne bakın.

Meşru Çıkarları Dengeleme

Meşru çıkarlarımıza güvenmeden önce, bunları çıkarlarımızla dengeledik ve yeterince zorlayıcı olduklarından ve haksız bir zarara neden olmayacaklarından emin olduk. Aşağıdaki amaçlarla ilgili olarak, çıkarlarımızın neler olduğunu ayrıntılı olarak açıklamayı gerekli görüyoruz.

Sistemler, Uygulamalar ve Ağ Güvenliği

Kişisel Verileri ağ ve bilgi güvenliği amaçlarıyla işliyoruz. AB veri koruma yasası uyarınca kuruluşlar, ağ ve bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla kesinlikle gerekli ve orantılı ölçüde Kişisel Verileri toplama ve işleme hususunda tanınmış meşru çıkarlara sahiptir. Bu, öncelikle bir ağın veya bir bilgi sisteminin, depolanan veya iletilen verilerin kullanılabilirliğini, gerçekliğini, bütünlüğünü ve gizliliğini veya tarafından sunulan ya da bu ağlar ve sistemler aracılığıyla erişilebilir ilgili hizmetlerin güvenliğini tehlikeye atabilecek olaylara, saldırılara veya yasa dışı ya da kötü niyetli eylemlere karşı koyma yeteneğini kapsar.

Hem kendi hakkımız olan bir kuruluş hem de sunuculuğu yapılan ve yönetilen siber güvenlik teknolojisi hizmetlerini içerebilen bir siber güvenlik teknolojileri ve hizmetleri sağlayıcısı olarak, sistemlerimizin, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin işlevselliği ve bizim olduğu gibi kullanıcılarımızın da meşru çıkarlarına yönelik, kendimizin ve kullanıcılarımızın ağlarının, cihazlarının ve bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla Kişisel Verileri kesinlikle gerekli ve orantılı ölçüde toplamak ve işlemek için gereklidir. Bu, yasa dışı veya kötü niyetli eylemlere ve diğer zararlı olaylara ("siber tehditler") karşı koymak üzere belirli ortakların ve bizim ağlarımızın ve sistemlerimizin yeteneklerini sürekli olarak sürdürmeyi ve iyileştirmeyi amaçlayan tehdit istihbaratı kaynaklarının geliştirilmesini içerir.

Söz konusu amaçlar için işlediğimiz Kişisel Veriler, bunlarla sınırlı olmamak üzere, aşağıdakiler gibi siber tehditlerle ilgili ağ trafik verilerini içerir:

  • Gönderen e-posta adresleri (örn. SPAM kaynaklarının);
  • Alıcı e-posta adresleri (örn. kimlik avı dahil olmak üzere hedeflenen e-posta siber saldırıları mağdurlarının);
  • Yanıtlama e-posta adresleri (örn. kötü amaçlı e-posta gönderen siber suçlular tarafından yapılandırıldığı şekliyle);
  • Dosya adları ve çalıştırma yolları (örn. e-postalara eklenen kötü amaçlı veya başka şekilde yürütülebilir zararlı dosyaların);
  • URL'ler ve ilişkili sayfa başlıkları (örn. kötü amaçlı veya başka şekilde zararlı içerik yayınlayan veya barındıran web sayfalarının); ve/veya
  • IP adresleri (örn. web sunucularının ve kötü amaçlı veya başka şekilde zararlı içerikler gibi siber tehditlerin oluşturulması, dağıtımı, taşınması, barındırılması, önbelleğe alınması veya depolanmasına dahil olan bağlı cihazların).

Bu tür verilerin toplandığı kaynağa bağlı olarak, sizinle veya diğer Veri Sahipleriyle ilgili Kişisel Veriler içerebilir. Bununla birlikte bu tür durumlarda, tespit etme, bloke etme, raporlama (kişisel olarak tanımlanabilir unsurları kaldırarak) ve sizi ilgilendiren siber tehditleri hafifletme amaçlarıyla ve ağınızı, cihazınızı ve sistemlerinizi güvenli hale getirmek için ilgili verileri kesinlikle gerekli ve orantılı olduğu ölçüde işleyeceğiz. Kişisel Verileri bu kapsamda işlerken, bir Veri Konusu tanımlamaya çalışmayız.

Ürün içi ve E-posta Mesajları

Kullanıcılarımıza olası güvenlik, gizlilik ve performans iyileştirmeleri ve satın alınan ürünleri tamamlayan veya iyileştiren ürünler hakkında mesaj göndermek üzere meşru çıkar sahibiyiz.

Eğer müşterimiz iseniz, cihazınızda ve yüklü olan ürünümüzün ötesine geçen yazılımlarda güvenlik ve yardımcı program iyileştirmeleri ve olası sorunlar hakkında sizi bilgilendirme ve bu sorunlara ilişkin etkili çözümler sunma sorumluluğunu hissediyoruz. Bu nedenle, aynı anda büyük olasılıkla alakalı ve kesintisiz olduğunu görmeniz için bu tür iletişimin içeriğini ve size sunulmasını optimize etmek üzere meşru çıkar sahibiyiz.

Ürün ve iş geliştirme

Çeşitli dağıtım kanalları aracılığıyla kullanıcı dönüşümleri, edinimleri ve kampanya performansını ve kullanıcıların indirmelerini, etkinleştirmelerini ve ürünlerimizle etkileşimlerini anlamak üzere gerekli Kişisel Verileri kullanmak için meşru çıkar sahibiyiz; çünkü bu analizler, ürünlerimizin ve iş faaliyetlerimizin işlevselliğini, etkililiğini, güvenliğini ve güvenilirliğini iyileştirmemize ve yeni ürünler geliştirmemize yardımcı olur. Bu işleme, üçüncü taraf araçların kullanılmasını içerir. Belirli ürünler ve hizmetler için kullanılan üçüncü taraf araçlarının listesi için lütfen Ürün Politikası bölümümüze bakın.

Kişisel Verilerinizi Nasıl İşliyoruz

Tüm doğrudan tanımlayıcıları kullandığımız Kişisel Verilerle bağlantısını kesmek veya kaldırmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz:

  • Ücretsiz sürümler için tanımlayıcıların bu bağlantısının kesilmesi veya kaldırılması, ürünler ve hizmetler ilk etkinleştirildiğinde başlar. Ücretli kullanıcılar için Fatura Verilerini ayrı bir veritabanında tutuyoruz ve ödemeleri ve kendi mali durumumuzu yönetmekten başka herhangi bir amaç için kullanımını en aza indiriyoruz.
  • Hem ücretli hem de ücretsiz sürümler için ürünlerin ve hizmetlerin normal performansı sırasında tüm doğrudan tanımlayıcıları sürekli olarak izliyor, en aza indiriyor, bağlantısını kesiyor ve kaldırıyoruz.

IP Adreslerinin İşlenmesi

Antivirüs, sanal özel ağ ("VPN") ve performans dahil olmak üzere ücretli ürünler için fatura sürecimizi kolaylaştırmak amacıyla ürün veya hizmetinizin sunulduğu zamanda IP adresiniz toplanır. Özellikle üçüncü taraf faturalama ortağımız, faturalandırma süreci için IP adresinizi toplayacaktır; bu işlemin IP adresini saklamıyoruz.

Antivirüs dahil ücretsiz ve ücretli ürünler için IP adresiniz ayrıca belirli ürünleri indirmek, ürün yetkilendirmesi, dolandırıcılık ve kötü amaçlı yazılım tespiti amacıyla işlenir.

IP adresinin ürünlerimiz ve hizmetlerimiz tarafından özel kullanımı için lütfen Ürün Politikası bölümümüze bakın.

Kişiselleştirme

Katılabileceğiniz anketlerdeki yanıtlarınızı ve ilgili Ürün Verilerini, iletişimi kişiselleştirmek ve ilgili ürünlerimizi size önermek için kullanıyoruz.

Profil oluşturma dahil olmak üzere yalnızca algoritmalara dayalı olarak sizi önemli ölçüde etkileyecek herhangi bir karar almıyoruz.

Kişisel Verilerinizi Nasıl Açıklıyoruz

Kişisel Verilerinizi yalnızca aşağıda açıklanan şekilde, grubumuz içinde, ortaklarımızla, verileri bizim adımıza işleyen hizmet tedarikçileri ve mevcut yasaların gerektirdiği şekilde kamu otoritelerine açıklıyoruz. İşleme, yalnızca bu Gizlilik Politikasında ve ilgili Ürün Politikası bölümlerinde açıklanan amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilir. Kişisel Verilerinizi açıklamamız durumunda alıcılarının yeterli mahremiyet ve gizlilik gerekliliklerine ve güvenlik standartlarına uymasını isteriz.

Ödeme işlemcileri

Hizmetlerimizin kullanımı için ücret ödemeyi seçerseniz, sizden ödeme almak için bir üçüncü taraf ödeme işleyicisi kullanırız. Bu üçüncü taraflar ödeme bilgilerinizi işlemek üzere doğru şekilde düzenlenmiş ve yetkilendirilmiş olup Kişisel Verilerinizi bu hizmetleri bize sağlamaktan başka amaçlar dışında kullanmaktan men edilmiştir. Ancak bunlar kendi sorumlulukları altında verilerinizin bağımsız denetleyicileridir.

Bunlar, uzun vadeli ödeme işlemcilerimizdir:

Ödeme İşlemcisi

Gizlilik Politikasına Bağlantı

Konum

Digital River

https://www.digitalriver.com/privacy-policy/

ABD, İrlanda

Softline

https://allsoftglobal.com/en/privacy-policy/

Kıbrıs

Nexway

https://www.nexway.com/legal-notice-privacy/

Almanya, Fransa, ABD

Cleverbridge

https://www.cleverbridge.com/?scope=opprivacy

Almanya, ABD, Japonya, Tayvan, Malta

DLocal (yalnızca AEA dışı müşteriler için)

https://dlocal.com/legal/privacy-policy/

ABD, BK, Malta

Net Distribution Services (yalnızca AEA dışı müşteriler için)

---

Hindistan

Paypal

https://www.paypal.com/en/webapps/mpp/ua/privacy-full

ABD, İrlanda

Google Play Store (mobil uygulamalar için)

https://policies.google.com/privacy

ABD, İrlanda

Apple Store (mobil uygulamalar için)

https://www.apple.com/legal/privacy/

ABD, İrlanda

Fatura Verileriniz, ürünü satın aldığınız ödeme işlemcisi tarafından işlenir. Verileriniz, ilgili işlemcinin gizlilik politikasına göre işlenir.

Hizmet Tedarikçileri

Kişisel Verilerinizi bu Gizlilik Politikası ve Ürün Politikası bölümünde açıklanan amaçlar doğrultusunda işlemek için yükleniciler ve hizmet tedarikçileri kullanabiliriz. Hizmet tedarikçilerinin verileri güvenli ve gizli tutmasını sözleşmeye bağlı olarak talep etmekteyiz.

Bu tür hizmet tedarikçileri, özellikle iletişim merkezlerini, profesyonel danışmanları (haklarımızın savunulması veya kullanılması dahil) ve pazarlama/anket/analitik/yazılım tedarikçilerini içerebilir.

Bazen bu hizmet tedarikçileri, örneğin distribütörlerimiz, bayilerimiz ve uygulama mağazası ortaklarımız, verilerinizin bağımsız denetleyicileri olacaktır ve bu tür ilişkiler için bunların hüküm ve koşulları, son kullanıcı lisans sözleşmeleri ("EULA") ve gizlilik beyanları geçerli olacaktır.

Reklamcılık Şirketleri

Ürün ve hizmetlerimizi ücretsiz olarak sunabilmek üzere mobil cihazlar için ürünlerimizde reklam şirketlerinin üçüncü taraf reklamlarını sunuyoruz. Reklamı etkinleştirmek için bir reklam şirketi tarafından sağlanan bir yazılım geliştirme kitini ("SDK") ürüne yerleştirdik ve bu kit, reklamları sizin için kişiselleştirmek için Kişisel Veriler toplamaktadır.

Lütfen ücretsiz ürünlerimizden yalnızca birkaçının üçüncü taraf reklamlar sunduğunu unutmayın. Bu tür bir ürünün kurulum işlemi sırasında sizden rıza istenecektir. İşlenen Kişisel Verilerin tam kapsamı ve ilgili ürünlerin adları dahil olmak üzere daha fazla bilgi için lütfen reklam ortaklarımızın listesini ve gizlilik politikalarını içeren Rıza Politikası bölümümüze bakın.

Distribütörler, Bayiler

Kişisel Verilerinizi ürünlerimizin dağıtımı, satışı veya yönetimi amacıyla ortaklarımızla paylaşabiliriz. Ortaklarımız, Avast ürünleri veya hizmetleri hakkında sizinle ve başkalarıyla iletişim kurmak için Kişisel Verilerinizi kullanabilir. Ek olarak, ürünlerimizi doğrudan distribütörümüzden, bir bayiden veya bir uygulama mağazasından satın alırsınız. Bu durumlarda ilişkiniz söz konusu distribütör, bayi veya bir uygulama mağazası ile olduğu için bu gibi üçüncü taraf da Kişisel Verilerinizi işleyecektir.

Çerez Sağlayıcıları

İletişimlerimizi ve ürünlerimizi geliştirebilmek amacı ile sitelerimizdeki deneyiminizi kişiselleştirmek, insanların web sitelerimizde hangi bölümlerini ziyaret ettiğini öğrenmek, kampanyaların etki düzeyini ölçmemize yardımcı olmak ve kullanıcı etkileşimleri ve bir bütün olarak kullanıcı tabanımız hakkında bize öngörüler sağlaması için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Web sitelerimizi kullanırken, Çerez Politikası hükümlerine göre çerezler tarafından verilerin toplanması ve kullanılması için yetki vermeniz istenecektir.

Analitik Araç Tedarikçileri

Diğer konuların yanı sıra, kullanıcı deneyiminizi optimize edip iyileştirebilmemiz ve ayrıca kampanyalarımızı değerlendirip iyileştirebilmemiz için ürünlerimizle ilgili potansiyel performans veya güvenlik sorunlarını belirlememize, kararlılıklarını ve işlevlerini geliştirmemize, ürünlerimizi ve web sitelerini nasıl kullandığınızı anlamamıza olanak tanıyan üçüncü taraf analitik araçlar da dahil olmak üzere analitik araçlar kullanıyoruz. Analiz için Hizmet ve Cihaz verilerini kullanıyoruz.

Genel olarak kendi analitik araçlarımızı kullanmayı tercih etsek de bazen kendi araçlarını ve uzmanlıklarını geliştirip bize bunları sağlayan diğer taraflarla ortak olmamız gerekebilir. Aşağıda, bu ortakları ve araçları ve bunların gizlilik politikalarını listeledik.

Araç (tedarikçi)

Analiz Türü

Gizlilik Politikasına Bağlantı

Konum

Google Analytics (Google)

kullanıcı davranışı

https://support.google.com/analytics/answer/6004245

https://policies.google.com/privacy

https://support.google.com/analytics/answer/6366371?hl=en&ref_topic=2919631

ABD, İrlanda

Firebase Analytics (Google)

kullanıcı davranışı (A/B testi, tahminler gibi gelişmiş özellikler)

https://firebase.google.com/support/privacy/

https://policies.google.com/privacy

ABD, İrlanda

Firebase Crashlytics (Google)

çökme raporlaması

https://try.crashlytics.com/terms/privacy-policy.pdf

https://policies.google.com/privacy

ABD, İrlanda

AppsFlyer (AppsFlyer)

kullanıcı edinimi

https://www.appsflyer.com/privacy-policy/

Almanya

Adjust (Adjust)

kullanıcı edinimi

https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

Almanya

Facebook Analytics (Facebook)

kullanıcı davranışı

https://www.facebook.com/about/privacy

https://developers.facebook.com/docs/analytics/overview

HockeyApp (Microsoft)

çökme raporlaması

https://privacy.microsoft.com/en-us/PrivacyStatement

ABD, İrlanda

Mixpanel (Mixpanel Inc.)

kullanıcı davranışı

https://mixpanel.com/legal/privacy-policy/

ABD

Loggly (Solar Winds/Loggly)

sunucu tarafında günlük kaydı - sorunları giderme

https://www.loggly.com/about/privacy-policy/

ABD

Amplitude (Amplitude)

kullanıcı davranışı

https://amplitude.com/privacy

ABD

Kochava

kullanıcı edinimi ve davranışı

https://www.kochava.com/support-privacy/

ABD

VWO

kullanıcı davranışı (A/B testi)

https://vwo.com/privacy-policy/

Hindistan

Lütfen tüm ürünlerimizin bu üçüncü taraf analitik araçlarının tümünü kullanmadığını unutmayın. Ürününüzü teşhis etmek için kullandığımız analiz araçları hizmet sağlama için gereklidir. Her ürünün altında listelenen ilgili araçları Ürünler Politikası bölümümüzde bulacaksınız.

Kamu Otoriteleri

Bazı belirli durumlarda, Kişisel Verilerinizi kamu otoritelerine veya yürürlükteki yasaların gerektirdiği şekilde açıklamamız gerekebilir. Aşağıdaki durumlar haricinde hiçbir Kişisel Veri herhangi bir kamu otoritesine açıklanmayacaktır:

  • Bir mahkeme veya yetkili yargı yetkisine sahip diğer bir kamu kurumu tarafından verilen bir mahkeme celbi, emir veya diğer işlemler;
  • Mahkeme tarafından verilere yönelik bir taleple aynı sonuca sahip olan yasal bir süreç; bu tür verileri vermeyi reddedersek, bu yerel yasaları ihlal eder ve kendisi veya görevlileri, yöneticileri veya çalışanları bu tür yasal süreci yerine getirmemekle yükümlü olurlar;
  • Yürürlükteki yasalara göre yasal haklarını kullanmamız için böyle bir açıklama gerekli olduğunda; veya
  • Kredi kartı sahtekarlığını belirlemek ve/veya önlemek amacıyla bir veri talebi.

Şirket Birleşmesi, Satın Alma ve Kurumsal Yeniden Yapılandırma

Başka herhangi bir şirket gibi biz de kendi büyüme, genişleme, uyarlanma ve optimizasyon döngümüzden geçeriz. Bu nedenle onun iş kararları ve pazardaki gelişmeler onun yapısını etkiler. Bu tür işlemlerin bir sonucu olarak ve sizinle sürekli bir ilişki sürdürmek için Kişisel Verilerinizi ilgili bir bağlı kuruluşa aktarabiliriz.

Bir yeniden yapılandırmaya, şirket birleşmesine, satın almaya veya kıymetlerimizin satılmasına girişmemiz durumunda Kişisel Verileriniz bu ticari işlemin bir parçası olarak aktarılabilir. Geçerli olduğu zaman, söz konusu anlaşma hakkında size bildirimde bulunacağız ve bu durumdaki seçeneklerinizi özetleyeceğiz.

Kişisel Verilerin Avast Kuruluşları ve Üçüncü Taraf Tedarikçiler arasında Sınır Ötesi Aktarımı

Biz, ürünlerini ve hizmetlerini dünya çapında sunan küresel bir işletmeyiz. Tüm kullanıcılarımıza ulaşmak ve onların tümüne yazılımımızı sağlamak için dünyaya yayılan bir alt yapı çalıştırıyoruz. Bu yüzden, bu alt yapının sunucuları yaşadığınız yerden başka bir ülkede bulunuyor olabilir. Bazı durumlarda, bunlar Avrupa Ekonomik Alanı ("AEA") dışındaki ülkeler olabilir. Her şeye rağmen, işlediğimiz tüm Kişisel Verilerin korunmasında aynı GDPR düzeyini sağlarız.

Aynı zamanda, Kişisel Verileri AEA dışına aktardığımızda, her zaman Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan standartlaştırılmış sözleşmeler gibi yerinde ve uygun korumaları uygulamaya koyduğumuzdan ve verilerinizin her şekilde güvende ve emniyette kalmasını sağladığımızdan ve haklarınızın korunduğundan emin oluruz.

Kişisel Verileri EEA dışına aktardığımız durumlar, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin sağlanması, işlemlerin ve ödeme ayrıntılarınızın işlenmesi ve destek hizmetlerinin sağlanmasını içerir. Ayrıca, edinenin EEA'nın dışında bulunduğu bir birleşme, satın alma veya yeniden yapılanma durumunda da bir EEA dışı aktarım gerçekleşebilir (Şirket Birleşmesi, Satın Alma ve Yeniden Yapılandırma bölümüne bakın).

Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz

Kişisel Verilerinizin korunması için idari, teknik ve fiziksel güvenlik önlemleri bulunduruyoruz.

İdari Güvenlik Önlemleri

Kullanıcılarımızın Kişisel Verilerine erişim, örneğin son kullanıcılara teknik destek sağlayan veya kullanıcı hesaplarına hizmet veren çalışanlar gibi iş tanımları temelinde meşru şekilde bilme ihtiyacı bulunan yetkili personel ile sınırlandırılmıştır. Bizim adımıza kişisel bilgileri işleyen üçüncü taraf yükleniciler durumunda da benzer gereklilikler uygulanır. Bu üçüncü taraflar ayrıldıkları zaman bile gizlilik hükümleri ile sözleşmeye dayalı şekilde bağlı kalırlar. Münferit bir çalışanın erişime ihtiyacı kalmadığı zaman bu bireyin erişim yetkisi geri alınır.

Teknik Güvenlik Önlemleri

Kişisel bilgilerinizi yukarıda açıklanan koruma önlemlerini kullanılarak veri tabanımızda depolarız. Ayrıca, ilave bir güvenlik katmanı olarak güncel güvenlik duvarı kullanıyoruz. Yüksek kaliteye sahip antivirüs ve kötü amaçlı yazılım önleme yazılımı kullanıyoruz ve virüs tanımlarımızı düzenli şekilde güncelleştiriyoruz. Hizmetler sağlamaları için tuttuğumuz ve kullanıcılarımızın verilerine erişim sahibi olan üçüncü tarafların bizim uygun bulduğumuz gizlilik ve güvenlik uygulamalarını sağlaması gerekli tutulmaktadır.

Fiziksel Güvenlik Önlemleri

Veri tabanımızdaki kullanıcı bilgilerine İnternet üzerinden erişmek için, kullanıcı kimlik doğrulaması gerektiren e-posta dışında şifrelenmiş bir VPN kullanmak gerekir. Aksi takdirde fiziksel tesislerimize erişim sınırlandırılmıştır. Bulunduğumuz yerden Kişisel Verilerin fiziksel olarak çıkarılması yasaktır. Bizim adımıza Kişisel Veri işleyen üçüncü taraf yükleniciler makul fiziksel güvenlik önlemleri sağlamayı kabul eder.

Orantılılık

Sizden toplama amacımızın gerektirdiğinden daha fazla Kişisel Veri toplamamaya çabalıyoruz. Bu da veri kaybı veya güvenlik ihlali olması durumunda toplam zarar riskini azaltmaya yardımcı olur: ne kadar az veri toplarsak, genel risk o kadar küçük olur.

Çocukların Gizliliği

Çocuklara çevrimiçi koruma özellikleri sağlayarak ebeveyn olarak size yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış ürünlerimiz ve hizmetlerimiz mevcuttur. Bu gibi durumlarda, yalnızca bize açıklamayı seçtiğiniz veya başka bir şekilde toplamamız ve işlememiz için talimat verdiğiniz 13 yaşın altındaki herhangi bir çocukla ilgili Kişisel Verileri toplayacak ve işleyeceğiz. Bu işlemeyle ilgili ayrıntılar Ürün Politikası bölümümüze dahil edilmiştir. Lütfen bu bilgiler için özel geçerli bildirimlere bakın.

Kişisel Verilerinizi Ne Kadar Süre Saklıyoruz

Kişisel Verilerinizi aşağıdaki süreler boyunca sistemlerimizde tutacağız:

  • Fatura Verileri için yasal bir yükümlülüğümüz olduğu sürece veya yasal haklar oluşturmada meşru çıkarlarımız boyunca;
  • Hesap Verileri için, hesabınızı sürdürdüğünüz sürece;
  • Ürün Verileri için, yalnızca belirli bir ürün veya hizmetin amaçları için gerekli olduğu sürece. Aralıklı silme dönemlerini kullanmaktayız, bu da ilgili verilerin toplanmasından başlayarak belirli dönemlerde toplanan verileri düzenli olarak sildiğimiz anlamına gelir. Ürün Verileri için aralıklı silme dönemleri altı yıldan fazla değildir. Ürünlerimizin her biri ve amaçlarına yönelik belirli aralıklı silme dönemlerini Ürün Politikası bölümümüzde bulacaksınız. Ürünümüzü kaldırdığınızda, hizmet sağlama, ürün içi mesajlaşma, analiz ve üçüncü taraf reklamlar için işlemenin, varsa, kurulan ürüne bağlı olarak sona ereceğini unutmayın. Kaldırma işleminden sonra, Ürün Verilerinizi istatistiksel amaçlarla altı yıla kadar işlemeye devam edeceğiz, ancak takma adlandırma dahil olmak üzere uygun önlemleri alıyoruz.

Kişisel Verilerinizin Saklanması

Sizden topladığımız veriler, riske uygun teknik ve organizasyonel güvenlik önlemleri uygulanarak, şirket içi ve Çek Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve ayrıca bizim veya güvenilir hizmet sağlayıcılarımızın ve ortaklarımızın çalıştığı herhangi bir yerdeki üçüncü taraf sunucularda saklanmaktadır.

Her durumda, bize gönderilen kişisel verilerin hem iletilirken hem bize ulaştıktan sonra korunması için genel olarak kabul görmüş standartlara ve güvenlik önlemlerine uyarız.

Gizlilik Haklarınız

Kişisel Verilerinizin işlenmesine ilişkin aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Bilgi edinme hakkı - Talep üzerine Kişisel Verilerinizin işlenmesi hakkında, işlenmeden önce ve işlenme sırasında bilgi alma hakkı.
  • Erişim hakkı - Kişisel Verilerinizin işlenmesine ilişkin bilgilerin yanı sıra, işlenmekte olan Kişisel Verilerinizin bir kopyasını alma hakkına sahipsiniz.
  • Düzeltme hakkı - Doğru Kişisel Verileri işlemeliyiz; Yanlışlık olduğunu fark ederseniz, yanlış Kişisel Verilerin düzeltilmesini isteme hakkına sahipsiniz.
  • Silme hakkı ("unutulma hakkı") - Kişisel Verilerinizi silme hakkına sahipsiniz, ancak yalnızca yasaların öngördüğü belirli durumlarda, örneğin Kişisel verilerinizin daha fazla işlenmesi için bizim tarafımızda yasal olarak tanınan bir başlık yoksa (Avast'ın meşru çıkarlarının ve haklarının korunması dahil).
  • Veri taşınabilirliği hakkı - Sağladığınız ve rıza temelinde işlenmekte olan veya bir sözleşmenin imzalanması ve uygulanması için gerekli olduğu durumlarda makine tarafından okunabilir formatta Kişisel Verileri alma hakkı. Bu hak, özellikle işlemenin otomatik yollarla gerçekleştirildiği Kişisel Veriler için geçerlidir.
  • İtiraz hakkı - Meşru çıkar için yürütülen işleme vakaları için geçerlidir. Özel durumunuzla ilgili gerekçelerle bu tür işlemlere itiraz etme hakkına sahipsiniz ve yasal olarak bağlayıcı tüm kurallara ve geçerli düzenlemelere uygunluğu sağlamak için işlemeyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Doğrudan pazarlama durumunda, itirazdan sonra bu tür amaçlar için Kişisel Verileri işlemeyi durduracağız.
  • Rızayı geri çekme hakkı - Rıza Politikası bölümümüzde belirtildiği şekilde, rızanıza dayalı işlem yapılması durumunda, bize sağlamak için kullandığınız aynı yöntemi (teknik olarak mümkünse) kullanarak istediğiniz zaman rızanızı geri çekebilirsiniz (kesin yöntem, verdiğiniz her rızada daha ayrıntılı olarak açıklanacaktır). Rızanın geri çekilmesi, rızanız geri çekilmeden önce rızanız temelinde yapılan işlemenin yasallığını etkilemeyecektir.
  • İşlemeyi kısıtlama hakkı - Aşağıdaki durumlarda Kişisel Verilerinizin işlenmesini kısıtlama hakkına sahipsiniz: Kişisel Verilerinizin doğruluğunu onaylamamızı sağlayan bir süre boyunca Kişisel Verilerinizin doğruluğuna itiraz ediyorsanız; işleme yasa dışıysa ve Kişisel Verilerin silinmesine karşı çıkarsanız ve bunun yerine kullanımının kısıtlanmasını talep ederseniz; artık işleme amaçları için Kişisel Verilere ihtiyacımız yoksa, ancak bunlar sizin tarafınızdan yasal iddiaların oluşturulması, uygulanması veya savunulması için gerekliyse; veya Kişisel Verilerinizin işlenmesine itiraz ettiyseniz ve meşru gerekçelerimizin çıkarlarınızı geçersiz kılıp kılmadığına dair bekleyen bir doğrulama varsa.
  • Denetim makamı, mahkeme ile iletişime geçme hakkı - Denetim makamına başvurabilir ve şikayette bulunabilirsiniz - Kişisel Verileri Koruma Bürosu (Çekçe: Úřad na ochranu osobních údajů – www.uoou.cz) yerel makamınız veya ilgili bir mahkeme.

Yukarıda belirtilen veri sahibi haklarının yerine getirilmesi Kişisel Veri kategorisine ve işleme faaliyetine bağlı olacaktır. Her durumda talebinizi yerine getirmeye çalışacağız.

Bir Veri Sahibi olarak haklarınızın herhangi birisi hakkında sizden bir talep aldıktan sonra talebinizi bir ay içinde işleme koyacağız. Talep akınına uğramamız veya taleplerin çok karmaşık olması durumunda zaman sınırı en çok iki ay daha uzatılabilir. Bu süreleri karşılayamazsak, durumu gayri resmi olarak çözmek için elbette bizimle iletişime geçmenizi tercih ederiz.

Aldığımız talepler açıkça dayanaksız veya özellikle tekrarlayıcı özellikleri yüzünden aşırı olduğu takdirde şunlardan birini yapabiliriz: (a) bilgileri sağlamanın veya iletişimin veya istenen önlemi almanın idari maliyetlerini hesaba katarak makul bir ücret istemek veya (b) talep hakkında harekete geçmeyi reddetmek.

Ücretsiz sürümler bakımından, yalnızca ücretsiz ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kullanıcılarını belirleme amacı ile ilave bilgi bulundurmayız, elde etmeyiz veya işlemeyiz ve bunları yapmayacağız. Ürünlerimizin ücretsiz sürümlerinin size sağlanması ve bunların çalışması için bu hiç de gerekli değildir.

Yani, ürün ve hizmetlerimizin ücretsiz bir sürümünü kullandığınız zaman Kişisel Verileriniz ile ilgili bir talep için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Şuna dikkat ediniz ki tasarım gereği gizlilik, varsayılan şekilde gizlilik ve minimizasyon uygulamalarımıza uygun şekilde, belirli ücretsiz ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında Ürün Verilerinizle bağlantılı şekilde sizi belirleyemeyebiliriz. Böyle bir durum meydana gelmesi halinde lütfen ürün ayarlarınıza gidin ve seçeneklerinizi inceleyin.

Ürünlerdeki tercihleriniz

İlgili ürünün gizlilik ayarlarını düzenleyerek verilerinizin tarafımızca nasıl kullanıldığına dair belirli seçimler yapabilirsiniz. Gizlilik tercihlerinizi orada ayarlamak için lütfen ürün ayarlarınızı kontrol edin.

Gizlilik Portalı

Bize ulaşmanızı ve Kişisel Verilerinizdeki gerekli bilgileri ve eylem değişikliklerini, düzeltmeleri veya silinmeleri almanızı kolaylaştırmak için, e-posta tercihlerinizin yanı sıra sizden de topladığımız Fatura Verileri ve Hesap Verilerini size gösterebilecek bir portal sağlamaya karar verdik.

AB Dışı Yargı

Rusya Federasyonu Sakinleri

Rusya Federasyonu topraklarında Kişisel Verileri, Rusya Federasyonu'nun yürürlükteki kanunlarına sıkı sıkıya bağlı kalarak topluyor ve işliyoruz.

Kişisel Verileri (üçüncü taraflarla paylaşmak dahil), Rusya Federasyonu kanunları tarafından aksi belirtilmedikçe, yalnızca ilgili kişilerin rızası üzerine toplamakta ve işlemekteyiz. Siteye erişmeden önce ve/veya talep edebileceğimiz Kişisel Verileri gönderirken veya paylaşırken, ilgili kutuyu işaretleyerek / veya "Kabul ediyorum" düğmesine tıklayarak veya benzer bir mekanizma aracılığıyla rızanızı vermeniz istenecektir. Kişisel Verilerinizi yalnızca Kişisel Verilerin işlenmesine yönelik rızada belirtilen amaçlar bağlamında topluyor ve kullanıyoruz.

Rusya veri koruma mevzuatı tarafından aksi izin verilmedikçe, Rusya Federasyonu topraklarında bulunan veritabanlarının kullanımı ile Rusya Federasyonu vatandaşlarının Kişisel Verilerini (doğrudan veya tarafımızca özel olarak yetkilendirilmiş üçüncü taraf yükleniciler aracılığıyla) topluyor, kaydediyor, sistematik hale getiriyor, biriktiriyor, saklıyor, gerçekleştiriyor (günceller ve değiştirir) çıkarıyoruz. Rusya vatandaşlarının Kişisel Verilerini, Rusya veri koruma mevzuatına uygun olarak Rusya Federasyonu dışında bulunan veri tabanlarını kullanarak işleyebiliriz.

Kişisel Verilerinizin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm eylemleri üstleniyoruz.

Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili bilgileri yasal olarak alma hakkına sahipsiniz. Bu hakkı kullanmak için aşağıda Bize Ulaşın bölümünde belirtilen kişilere bir talep göndermelisiniz.

Aşağıdaki Bize Ulaşın bölümünde belirtilen kişilere yönelik bize bir e-posta göndererek istediğiniz zaman onayınızı iptal etme hakkına sahipsiniz. Sizden iptal bildirimini aldığımızda, sözleşmeyi veya hizmeti size sağlamak için gerekli olan durumlar dışında Kişisel Verilerinizi işlemeyi durduracağız ve imha edeceğiz. Ancak, izninizi geri çektikten sonra, talep ettiğiniz ürünleri ve hizmetleri size sunamayabileceğimizi ve ürünlerimizin düzgün çalışmasını sağlayamayabileceğimizi lütfen unutmayın.

Kişisel Verilerinizi, Rusya yasalarına göre bireylerin veri gizliliği alanındaki haklarına yeterli koruma sağlamadığı kabul edilmeyen ülkelere aktarmayız.

Rusya Federasyonu'ndaki üçüncü şahısların Kişisel Verilerine erişimi olan, toplayan ve işleyen (veya aynısını yapmamıza izin veren) ürünlerimizi veya hizmetlerimizi söz konusu üçüncü şahısların rızası olmadan teklif etmiyor, satmıyor veya başka bir şekilde kullanıma sunmuyoruz.

Bu Politikanın herhangi bir hükmünün bu bölümdeki hükümlerle çelişmesi durumunda, bu bölümün hükümleri geçerli olacaktır.

Kaliforniya Gizlilik Hakları

Bu bölüm Kaliforniya, ABD'de ikamet edenler için geçerlidir:

Bilgi Uyarısı

Toplanan kişisel bilgilerin kategorileri

İşlediğimiz Kişisel Veriler bölümünde listelenen tüm kişisel bilgi kategorilerini görebilirsiniz.

Kişisel bilgilerin toplandığı kaynaklar

Veri kaynakları ile ilgili bilgileri İşlediğimiz Kişisel Veriler bölümünde bulabilirsiniz.

Kişisel bilgileri toplamak veya satmak için işletme veya ticari amaç

Kişisel bilgilerinizi işlemenin tüm amaçlarını Kişisel Verilerinizi Neden İşliyoruz bölümünde bulabilirsiniz

İşletmenin kişisel bilgileri paylaştığı üçüncü tarafların kategorileri

Kişisel Verilerinizi Nasıl Açıklıyoruz bölümünde listelenen tüm kişisel bilgi alıcıları kategorilerini bulabilirsiniz. Avast, bir vazgeçme hakkı veya doğrudan izniniz olmadan topladığımız kişisel bilgilerinizi satmaz ve satmayacaktır (bu terim Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasasında tanımlanmıştır). Satıştan vazgeçme hakkınızla ilgili daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Ürünlerimiz 16 yaşın altındaki çocukları hedeflememektedir. Bu nedenle, bunlarla ilgili herhangi bir veri satışı bilgisine sahip değiliz

Haklarınız

Aşağıda belirtilen haklara sahipsiniz:

  • hakkınızda hangi kişisel bilgilerin toplandığını bilmek;
  • kişisel bilgilerinizin satılıp satılmadığını veya kime ifşa edilip edilmediğini bilmek;
  • kişisel bilgilerin satışına hayır demek (vazgeçme hakkı);
  • kişisel bilgilerinizin silinmesini talep etmek; herhangi bir istisna olmaması durumunda (yasal çıkarlarımızı savunma hakkımız dahil) bilgiler silinecektir;
  • kişisel bilgilerinize erişmek; belirli bilgiler taşınabilir bir şekilde ve teknik olarak mümkün olduğu ölçüde, kolayca kullanılabilir bir formatta ancak 12 aylık bir süre içinde ikiden fazla olmamalıdır;
  • gizlilik haklarınızı kullansanız bile eşit hizmet ve fiyat (ayrımcılık yapmama hakkı).

Kaliforniya Medeni Kanunu § 1798.83 uyarınca, yazılı talep üzerine tüketicilere aşağıdaki bilgileri açıklamamız gerekmektedir: (1) bilgiler daha sonra pazarlama amacıyla kullanılmışsa, önceki yıl içinde üçüncü taraflara açıkladığımız kişisel bilgilerin kategorileri; ve (2) bu tür kişisel bilgilerin açıklandığı tüm bu üçüncü tarafların isimleri ve adresleri.

Kaliforniya Medeni Kanunu § 1798.83'te tanımlanan bu tür kişisel bilgileri, bu Gizlilik Politikasının yürürlüğe girdiği tarihten önceki bir yıllık süre boyunca, aşağıdakiler hariç olmak üzere, herhangi bir Kaliforniya sakini ile ilgili olarak ifşa etmediğimizi açıklarız:

Satıştan Vazgeçme Hakkı

Kişisel bilgileriniz bir satışa konu ise, bu satıştan vazgeçme hakkına sahipsiniz.

Ücretsiz ürünlerimizden yalnızca birkaçı üçüncü taraf reklamlar sunar. Bu tür bir ürünün kurulum işlemi sırasında sizden rıza istenecektir. İşlenen Kişisel Verilerin tam kapsamı ve ilgili ürünlerin adları dahil olmak üzere daha fazla bilgi için lütfen reklam ortaklarımızın listesini ve gizlilik politikalarını içeren Rıza Politikası bölümümüze bakın. Aynı ürünün ücretli bir sürümüne yükselterek veya ürünü kaldırarak bu işlemden vazgeçebilirsiniz.

Lütfen, üçüncü taraf çerezlerini, bu çerezleri nasıl devre dışı bırakacağınıza ilişkin talimatları bulabileceğiniz Çerez Politikası bölümümüzde daha ayrıntılı açıklandığı üzere reklam amaçlarımız için kullandığımızı unutmayın.

Kişisel bilgilerinizin satışına izin vermenizi tekrar istemeden önce en az 12 ay boyunca vazgeçme kararınıza saygı duyacağız

Başvuru Talebi

Aşağıdaki Bize Ulaşın bölümünde belirtilen iletişim bilgilerini kullanarak taleplerinizi iletebilirsiniz. 18 yaşın altında bir Kaliforniya sakiniyseniz, web sitelerimizde yayınladığınız belirli içeriğin kaldırılmasını talep etmenize izin verilebilir. E-posta adresinizi ve gerekirse talebinizde sağladığınız diğer bilgileri e-posta adresi ve sistemimizdeki diğer bilgilerle eşleştirerek talebinizi doğrulayacağız. Bu hakları sizin adınıza kullanması için yetkili bir temsilci de atayabilirsiniz. Yetkili temsilciye sizin adınıza hareket etmesi için yazılı izin vermenizi ve yetkili temsilcinin kimliğini doğrudan bizimle doğrulamasını isteyebiliriz.

Bize Ulaşın

Haklarınızdan herhangi birini kullanmak için veya Kişisel Verilerinizi kullanımımız ve gizliliğiyle ilgili başka sorularınız veya şikayetleriniz varsa, aşağıdaki en uygun kanalı kullanarak Gizlilik Ekibimize yazın:

Avast Software s.r.o. olarak kayıtlıyız ve kayıtlı adresimiz Pikrtova 1737/1a, 140 00 Prague 4, Nusle, Posta Kodu 140 00, Çek Cumhuriyeti. customerservice@avast.com üzerinden e-posta yoluyla bize her zaman ulaşabilirsiniz. Lütfen e-postanızın mesaj satırına "GİZLİLİK TALEBİ" yazın, böylece Avast ekibinin uygun üyesinin yanıt vermesini sağlayabiliriz.

Tercih ederseniz, kağıt postayı AVAST Software s.r.o., Pikrtova 1737/1a, 140 00 Prague 4, Czech Republic adresine gönderebilirsiniz. Yazışmalarınızı nereye yönlendireceğimizi bilmemiz için adrese "Dikkat: GİZLİLİK" yazdığınızdan emin olun.

Tatmin edici bir şekilde ele almadığımız, çözülmemiş bir gizlilik veya veri kullanımı endişeniz varsa, lütfen https://feedback-form.truste.com/watchdog/request adresinden ABD merkezli üçüncü taraf anlaşmazlık çözümü sağlayıcımızla (ücretsiz) iletişime geçin.

Veri Koruma Görevlisi

GDPR uyarınca gerekli olduğu üzere, GDPR ile uyumluluğumuzu izlemek, istendiğinde tavsiyelerde bulunmak ve denetim makamlarıyla işbirliği yapmak için bir veri koruma görevlimiz (DPO) mevcuttur. Veri koruma görevlimizle dpo@avast.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Bu Politikadaki Değişiklikler

Bu Gizlilik Politikasını revize etme veya değiştirme hakkını saklı tutarız. Ek olarak, bu Gizlilik Politikasını veri uygulamalarımızdaki değişiklikleri yansıtacak şekilde güncelleyebiliriz. Herhangi bir önemli değişiklik yaparsak, değişiklik yürürlüğe girmeden önce e-posta (hesabınızda belirtilen e-posta adresine gönderilen) veya bu web sitesinde bir bildirim yoluyla sizi bilgilendireceğiz. Gizlilik uygulamalarımızla ilgili en son bilgiler için bu sayfayı düzenli olarak incelemenizi tavsiye ederiz.

Chrome browser logo

AVG ÜCRETSİZ
Chrome™ tarayıcısını kullanmanızı öneriyor.

İçeriğe geç Menüye geç