Usluga AVG Whitelisting

Usluga AVG Whitelisting prevashodno je namenjena proizvođačima i prodavcima softvera koji žele da spreče gubitke do kojih dolazi ako antivirusni program otkrije lažno pozitivne greške u njihovom softveru. Do „lažno pozitivne greške“ dolazi kad aplikaciju koja ne sadrži malver AVG pogrešno identifikuje kao zlonamernu. U svakom antivirusnom softveru mogu povremeno da se jave lažno pozitivne greške, što se dešava zbog novih definicija virusa koje se dodaju u bazu podataka programa.

Ova usluga je besplatna i ne morate da posedujete AVG licencu da biste je koristili.

 
 
 

Kako funkcioniše?

Da biste zaštitili svoj softver, pridružite se usluzi AVG Whitelisting. Da biste nam omogućili da analiziramo datoteke, obezbedite nam datoteke ili instalacione pakete softvera.

Digitalni certifikat

Ako koristite digitalni certifikat za potpisivanje koda, možemo da dodamo vaš digitalni potpis u svoju pouzdanu bazu podataka. Validacija pomoću digitalnog potpisa predstavlja najefikasniji način za sprečavanje lažno pozitivnih grešaka.

FTP usluge AVG Whitelist

Možete otpremiti sve odgovarajuće datoteke na FTP server usluge AVG Whitelist ili ih na svojoj lokaciji učiniti dostupnim za preuzimanje.

AVG mašina će takve datoteke automatski preuzeti, izdvojiti (u slučaju arhivirane datoteke ili instalacionog paketa) i skenirati. Tu je i dodatna analiza za odgovarajuće prepoznavanje tipa datoteke, izračunavanje kontrolnog zbira itd. Sve prikupljene informacije o datotekama skladište se u bazi podataka usluge AVG Whitelist.

Podaci prikupljeni gore navedenim postupkom koriste se u QA procesima radi sprečavanja otkrivanja lažno pozitivnih grešaka u softveru.

Prosleđene aplikacije i instalacione datoteke ne koriste se na način na koji ih obično upotrebljava krajnji korisnik (npr. za instalaciju).

Kako se isporučuju datoteke za stavljanje na belu listu?

Stavljanje digitalnih certifikata na belu listu ili nalog na FTP serveru usluge AVG Whitelist dostupni su na zahtev. Obratite nam se putem veb obrasca i u padajućem meniju odaberite „Application whitelisting“ (Stavljanje aplikacije na belu listu).

Za šta usluga AVG Whitelisting NIJE predviđena?

Usluga AVG Whitelisting NIJE predviđena za hitno prijavljivanje lažnih uzbuna. Ako je neophodno da prijavite postojeće lažno otkrivanje softvera, obratite nam se putem veb obrasca.

Tehnički detalji

Ključni termini

 • Usluga AVG Whitelist – usluga opisana u ovom dokumentu
 • AVG FTP server – skladište koje AVG Technologies obezbeđuje za korisnike usluge AVG Whitelist
 • Baza podataka usluge AVG Whitelist – interna AVG baza podataka u kojoj se skladište podaci koje je prikupila usluga AVG Whitelist

Koje datoteke bi trebalo da otpremate?

 • Instalacione pakete, arhive (zip, rar, 7z, iso itd.)
 • Da biste ubrzali otpremanje, možete da izuzmete neke datoteke (npr. velike medijske datoteke) i da otpremite samo sledeće važne tipove datoteka (zasebno ili zapakovane u arhivu): *.bat, *.cmd, *.com, *.exe, *.dll, *.scr, *.cpl, *.drv, *.ocx, *.pif, *.sys, *.vxd, *.vbs, *.js; *.ax, *.acm, *.pdf; *.html
 • U slučaju da vaša aplikacija koristi datoteke „delta ažuriranja“, a konačna binarna datoteka je rezultat primene ovog ažuriranja, imajte u vidu da smo uvek zainteresovani za kompletne, potpuno ažurirane datoteke. Samo one mogu da se koriste za efikasno stavljanje na belu listu.
 • APK tipovi datoteka – Android paketi aplikacija. Ako ste programer aplikacija za mobilne uređaje, navedite to u zahtevu da bismo na odgovarajući način mogli da vam podesimo nalog za uslugu AVG Whitelist.

Koje datoteke NE bi trebalo da otpremate?

 • Malver, adver, krekovi ili generatori licencnih ključeva nisu dobrodošli
 • Nemojte otpremati multimedijalne datoteke (ako nisu deo aplikacije)
 • Viševolumenske arhive (obavestite nas ako imate takve datoteke)
 • Arhive zaštićene lozinkom (obavestite nas ako imate takve datoteke)

Detalji o vezi sa FTP serverom usluge AVG Whitelist:

Adresa: ftp://whitelist.avg.com
Port: 21, pasivni režim
Akreditivi naloga: navode se zasebno za svaki nalog

Koristite potfasciklu „datoteke“ za otpremljene datoteke. FTP usluge AVG Whitelist podržava samo ravnu strukturu – nije vam dozvoljeno da kreirate fascikle. Ako morate da koristite strukturu sa potfasciklama („Mojafasciklal/Mojafascikla2/abc.exe“), zapakujte je pomoću programa za arhiviranje (WinZip, WinRar, 7zip itd.) pre otpremanja.

Obrađene datoteke se automatski uklanjaju sa FTP servera i ne šalje se nikakva potvrda o obradi otpremljenih datoteka.

Ukoliko dođe do problema prilikom otpremanja, pošaljite nam detaljan opis problema (priložite sve poruke o greškama ili datoteke evidencije ako je moguće), kao i ime i verziju svog FTP klijenta. Isto tako, navedite ime i veličinu datoteke koju pokušavate da otpremite.

Omogućavanje preuzimanja datoteka sa vaših servera

Ova opcija je dostupna za klijente koji iz nekog razloga ne mogu da koriste AVG FTP server. Pitajte za dostupnost ove usluge.

Poverljivost razmenjenih informacija

Prikupljeni podaci se koriste za uglavnom automatizovanu analizu virusa. Baza podataka usluge AVG Whitelist predstavlja interni sistem koji se koristi samo u svrhe istraživanja malvera. Spremni smo da potpišemo ugovor o poverljivosti podataka (naš standardni ugovor o poverljivosti podataka ili vaš ugovor o poverljivosti podataka ukoliko je potrebno) da bismo osigurali poverljivost razmenjenih informacija.

Podrška

Ako imate bilo kakva pitanja ili zahteve, posetite naš Centar za podršku.

Ukoliko dođe do problema prilikom otpremanja, pošaljite nam detaljan opis problema (priložite sve poruke o greškama ili datoteke evidencije ako je moguće), kao i ime i verziju svog FTP klijenta. Isto tako, navedite ime i veličinu datoteke koju pokušavate da otpremite.

Pređite na sadržaj Pređi na meni