AVG Technologies je „Nejobdivovanější IT firmou v České republice“

Po úspěšném vstupu na newyorskou burzu je AVG jediná společnost zabývající se internetovou bezpečností, která se dostala do žebříčku Czech Top 100.

PRAHA, 20. března, 2012 – AVG Technologies, vedoucí poskytovatel internetové a mobilní bezpečnosti, získal titul Nejobdivovanější společnosti v kategorii Informační technologie a systémy v České republice. Žebříček sestavuje nezávislé sdružení CZECH TOP 100.

„Společnosti se každý rok vybírají velmi pečlivě, obvykle je vše doprovázeno dlouhými diskuzemi. S AVG to ale bylo snadné, společnost totiž učinila v posledních letech obrovský pokrok. Jsme hrdí na to, že známá česká společnost, jakou je AVG, dosáhla tak velkého úspěchu svým nedávným vstupem na newyorskou burzu,“ řekl Ing. Jan Struž, prezident sdružení Czech Top 100.

AVG se umístila nejvýše v kategorii Informační technologie a systémy, když splnila všechny požadavky a hodnotící kritéria komise. Komise vyzdvihla např. kvalitu produktů a služeb AVG, její finanční atraktivitu, schopnost udržet si talentované lidi nebo její zodpovědnost k životnímu prostředí. Vzhledem k tomu, že v každé z 25 kategorií byla vyhlášena jen TOP čtyřka, obsadil druhé místo podnikatelský software SAP, třetí skončil Microsoft a na čtvrtém místě se usadil portál Seznam.cz. Žádná jiná společnost zabývající se internetovou bezpečností nebyla oceněna tak vysoce.

„Jsme velmi hrdí na toto důležité uznání od sdružení Czech Top 100, ale i na naše české dědictví. AVG potvrdila svoji vedoucí pozici na trhu nedávným vstupem na newyorskou burzu a ukázala, jak se společnost založená v České republice může dostat na vrchol globálního korporátního světa. S přibližně 108 miliony aktivních uživatelů po celém světě je AVG technologickým lídrem, který poskytuje svým uživatelům klid mysli v dnešním propojeném světě,“ dodal JR Smith, generální ředitel AVG Technologies.

Žebříček Czech Top 100 je připravován každý rok. Jako zdroj inspirace mu slouží mezinárodní úspěšné žebříčky v časopisech Fortune a Forbes. Kompletní výsledky najdete na:

O společnosti AVG Technologies:

Posláním AVG je zjednodušit, optimalizovat a zabezpečit zážitek na internetu, poskytnout klid mysli propojenému světu. Výkonný a snadno použitelný AVG software a služby online poskytují uživatelům kontrolu nad jejich prací na internetu. Výběrem AVG softwaru a služeb se uživatelé stávají součástí důvěryhodného globálního společenství, které těží z vlastních síťových výhod, vzájemné ochrany a podpory. AVG se rozrostla uživatelská základna na přibližně 108 milionů aktivních uživatelů k 31. prosinci 2011 a nabízí portfolio produktů, které se zaměřuje na spotřebitele a malé obchodní trhy, včetně zabezpečení internetu, optimalizace výkonu PC, online zálohování, mobilní bezpečnost, ochrany identity a rodinného bezpečnostního software.

E-mail: sandra.zouzalova@bestcg.com