Zaměstnanci a management věnovali 200 000 Kč dětské onkologii v Brně

AMSTERODAM,PRAHA – 2. března, 2012 – Zaměstnanci AVG Technologies, vedoucího poskytovatele internetové a mobilní bezpečnosti, se snaží vyhrávat bitvy nejen v oblasti počítačových virů a malware, ale také v boji s rakovinou. Pravidelnými dary nadaci Krtek se AVG podílí na charitativní činnosti ve svém domovském městě Brně. V roce 2011 zaměstnanci AVG věnovali 200 000 Kč Klinice dětské onkologie ve Fakultní nemocnici v Brně, se kterou Krtek úzce spolupracuje.

Věnované peníze jsou použity na nákup moderních medicínských technologií. Dále na nákup hraček, her, nábytku nebo vybavení do kuchyňky pro rodiče ve snaze zpříjemnit vážně nemocným dětem jejich okolí při pobytu v nemocnici. Krtek rovněž používá část peněz na finanční podporu rodičů, kteří zůstávají s nemocnými dětmi v nemocnici nebo doma a často kvůli tomu odejdou z pracovního poměru.

„Každý rok se naše klinika stará o 150 dětí s nově diagnostikovanou rakovinou. Léčba je velmi nákladná, bez darů bychom si nemohli dovolit nakupovat nové technologie, hračky nebo nádobí pro rodiče,“ říká Prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D., „naše práce je i psychicky velmi náročná, ale 85% úspěšnost léčby a štědré dary nám dávají novou sílu.“

AVG a Krtek bojují s dětskou rakovinou

Prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D., předseda správní rady Nadačního fondu dětské onkologie Krtek a primář Pediatrické onkologické kliniky ve Fakultní nemocnici v Brně převzal v prostorech nemocnice šek na 200 000 Kč od Jiřího Omelky, VP Human Resources AVG.

„Je to opravdu skvělý pocit, když můžete pomoci někde, kde je to skutečně zapotřebí. V AVG se snažíme poskytnout našim uživatelům klid mysli, když jsou online, takže když můžeme alespoň kousek tohoto klidu přenést do Fakultní nemocnice v Brně, je to velkým úspěchem pro celou společnost,“ dodal JR Smith, AVG CEO.

AVG a Krtek bojují s dětskou rakovinou

Tento finanční dar není první, který AVG věnovalo nadaci Krtek. Jejich spolupráce začala již v roce 2010. Od té doby AVG darovalo nejen peníze, ale také plné antivirové licence nebo dětské knížky o internetové bezpečnosti pro Krtkův dětský tábor.

AVG Technologies má vypracovanou globální charitativní strategii s různými aktivitami v rozličných zemích. Kromě spolupráce s NFDO Krtek darovala v České republice společnost AVG knihu Sýkorčino dobrodružství, která děti učí, jak se mají na internetu chovat. Kniha byla věnována v počtu 2 000 kusů do Městské a Národní knihovny v Praze, také do motolské nemocnice a do základních škol v Praze a Brně.

Vedle charitativních aktivit v České republice AVG úzce spolupracuje s organizacemi a nadacemi ve Francii, Velké Británii, na Kypru a ve Spojených státech. Tyto organizace se starají o lidi s vážnými onemocněními a chorobami, jako je např. rakovina, nevratné poškození orgánů, cystická fibróza nebo svalová dystrofie, a také pečují o rodiny bez domova. Mnohými pacienty jsou děti, které mají jen velmi malou šanci na to, že prožijí dětství tím správným „dětským“způsobem. I přesto se jim AVG snaží pomoci.

Posláním AVG je zjednodušit, optimalizovat a zabezpečit zážitek na internetu, poskytnout klid mysli propojenému světu. Výkonný a snadno použitelný AVG software a služby online poskytují uživatelům kontrolu nad jejich prací na internetu. Výběrem AVG softwaru a služeb se uživatelé stávají součástí důvěryhodného globálního společenství, které těží z vlastních síťových výhod, vzájemné ochrany a podpory. AVG se rozrostla uživatelská základna na přibližně 106 milionů aktivních uživatelů k 30. září 2011 a nabízí portfolio produktů, které se zaměřuje na spotřebitele a malé obchodní trhy, včetně zabezpečení internetu, optimalizace výkonu PC, online zálohování, mobilní bezpečnost, ochrany identity a rodinného bezpečnostního software.

E-mail: sandra.zouzalova@bestcg.com