MILUJETE HUDBU? NECHCETE O NI PŘIJÍT? CHRAŇTE SVOJI HUDEBNÍ KNIHOVNU!

Průměrná hudební knihovna stojí 358 000 Kč. 74 % Čechů riskuje, že o ni přijde, pokud nezačne rychle jednat

PRAHA, 30. listopadu – AVG Technologies, vedoucí poskytovatel softwaru pro internetovou a mobilní bezpečnost, se spojil se známou českou kapelou Monkey Business a společně chtějí upozornit na možnosti, jak si ochránit hudební knihovnu.

Podle poslední studie1 má člověk ve své hudební knihovně průměrně 7 160 písniček. Stažení a shromáždění tolik písniček ho samozřejmě stojí mnoho peněz, například jedno hudební album průměrně obsahuje 12 songů, takže jedna hudební knihovna obsahuje okolo 597 desek. S dnešními cenami tak průměrná hudební knihovna dosahuje ceny 358 000 Kč. To je příliš mnoho na to, aby o ni člověk mohl přijít jediným špatným kliknutím.

Takové množství peněz by bylo nejlépe ochráněno v bezpečném sejfu nebo na účtu v bance, proto je stejně důležité chránit i vlastní hudební knihovnu. Podle nedávné studie společnosti AVG2 si 74 % Čechů nechrání svoje online data a pokud mají antivirový software, tak ho pravidelně neaktualizují.

Existuje několik příkladů, jak je možné o hudební knihovnu přijít - například otevřením neznámého emailu, kliknutím na neznámý odkaz, který byl poslán kyberzločinci, nebo používáním neověřených platebních systému. Kyberzločinci nechtějí pouze ilegálně získat Vaše data a finanční zdroje, někdy jim stačí jen získat kontrolu nad počítačem nebo mobilním přístrojem a například ho před jeho uživatelem uzamknout. To se samozřejmě vztahuje i na hudební knihovnu.

JR Smith, generální ředitel společnosti AVG Technologies,dodává: „My v AVG opravdu věříme, že by měl být každý na internetu chráněn. Je to vážná věc, obzvláště když se jedná o hudbu, kterou milujeme. Ve svém volném čase jsem DJ a mám velkou hudební kolekci, která je pro mě zcela nepostradatelná – zničilo by mě, kdybych o ni přišel. Přitom je tak jednoduché se chránit – náš software AVG 2012 je rychlý a snadno se používá, stejně jako naše AVG Mobilation pro mobily s operačním systémem Android. Můžete pak v klidu spát.”

Oblíbená česká skupina Monkey Business podporuje AVG v její snaze. Matěj Ruppert, frontman kapely,, říká: „V průběhu našeho působení jsme já i skupina investovali opravdu hodně peněz do našich hudebních sbírek, většinu z nich teď máme uschovaných online. Kdybych měl o svoji celoživotní sbírku přijít, nevím, co bych dělal. Byla by to obrovská finanční a především emocionální ztráta, která je nenahraditelná.“

AVG Technologies chce co nejsrdečněji pozvat všechny svoje fanoušky a uživatele na vánoční koncert skupiny Monkey Business, který se bude konat 15. prosince v Lucerně v Praze – na free.avg.com získáte více informací a můžete zde i vyhrát vstupenky.

Poznámky novinářům:

1. Poslední studie TidySongs
  2. Zpráva AVG Technologies Budoucnost kyberzločinu

AVG Technologies je globální poskytovatel bezpečnostních řešení, který chrání více než 100 milionů zákazníků ve 170 zemích světa před stále narůstajícími internetovými hrozbami, viry, spamy, kybernetickými podvody a hackery na internetu. AVG má téměř dvě desetiletí zkušeností v boji proti internetovému zločinu a jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci, prevenci a boji s internetovými hrozbami pocházející z celého světa. Společnost disponuje celosvětovou sítí prodejců, partnerů a distributorů včetně CNET, Ingram Micro a Wal-Mart.

Lisa Malyon
E-mail:lisa.malyon@bestcg.com