AVG Technologies slaví deset let AVG FREE – otevření nového výzkumného centra v České republice

Nové brněnské prostory společnosti se stanou střediskem pro vývoj software dostupného po celém světě

AMSTERODAM - 23. listopadu 2010 – AVG Technologies, výrobce světově nejpopulárnějšího volně dostupného antivirového softwaru, dnes oznámil otevření svého nového výzkumného centra a kancelářských prostor v komplexu Spielberk Office Centre v Brně v České republice. Moderní centrum se nachází ve třech budovách, ve kterých bude pracovat přibližně 400 zaměstnanců s možností dalšího rozšíření podle potřeby.

„Toto nové výzkumné centrum nám pomůže ve stálém náboru nejschopnějších, nejvzdělanějších a nejzkušenějších lidí, kteří nám pomohou v našem globálním růstu. V tomto úsilí chceme využít našeho postavení prvotního světového poskytovatele volně dostupného antivirového software a jedné z největších světových bezpečnostních firem,” řekl J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies. „Věříme, že tento nejmodernější areál podpoří nejen naše hodnoty v oblastech inovace, týmové práce a efektivity, ale i potenciál k dalšímu růstu softwarového průmyslu v České republice.”

„Brno má pozoruhodnou infrastrukturu a naše výzkumné a vývojové týmy v regionu jsou plné prvotřídních talentů,” dodal Karel Obluk, technický ředitel AVG Technologies. „Blízké univerzity produkují jedny z nejlepších absolventů v oblasti technologií a software na světě.”

AVG Technologies oslaví otevření svých nových prostor uvítací recepcí 23. listopadu 2010. V rámci slavnostního večera bude Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek předán šek v hodnotě 100 000 Kč, kterým společnost AVG Technologies přispěje k podpoře léčby onkologicky nemocných pacientů a jejich rodinám.

„Jsme vděční za podporu od společnosti AVG,“ řekla Martina Šmuková, prezidentka Nadačního fondu Krtek. „Tento dar nám umožní i nadále poskytovat tu nejlepší péči na dětském onkologickém oddělení v Brně. Kromě toho nám jistě pomůže vykouzlit úsměvy na tvářích dětí, o které se staráme.“

O Monkey Business

Funková hudební skupina Monkey Business slaví letos 10 let na hudební scéně a oslavy vyvrcholí vánočním koncertem 15. prosince v Lucerně, který se díky významnému partnerovi, společnosti AVG Technologies, uskuteční zcela zdarma. Fanoušci se mohou opět těšit na energií nabitou show, zajímavé kostýmy a na překvapení v podobě do poslední chvíle utajovaných hudebních hostů. Skupina se proslavila mnoha písněmi jako například Piece of My Life a My Friends.

AVG Technologies je přední mezinárodní poskytovatel bezpečnostních řešení. Produkty se značkou AVG chrání 110 milionů počítačů v domácnostech i firmách v celkem 170 zemích světa před stále rostoucím objemem různých typů škodlivého kódu. Společnost se sídlem v nizozemském Amsterdamu má téměř dvě desetiletí zkušeností s bojem proti internetovému zločinu a také jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci internetových hrozeb. AVG Technologies nabízí i volně dostupnou verzi, kterou lze bezplatně stáhnout z internetu, čímž umožňuje začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu. Zvýšit úroveň bezpečnosti ve verzi pro jednoho nebo více uživatelů je jednoduché a bez velkých nákladů. Společnost disponuje celosvětovou sítí téměř 6 000 prodejců, partnerů a distribučních týmů včetně Amazon.net, CNET, Cisto, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart a Yahoo!

Stephen Gilmore
MS&L, for AVG in the Americas