John Giamatteo je novým provozním ředitelem AVG Technologies (Chief Operating Officer AVG)

Vysoce zkušený odborník technologického průmyslu se přidá k vedoucímu poskytovateli internetové a mobilní bezpečnosti

AMSTERDAM – 3. listopadu 2011 – AVG Technologies (AVG), přední poskytovatel internetového a mobilního zabezpečení, dnes oznámil, že se novým provozním ředitelem s okamžitou platností stává John Giamatteo, který bude přímo odpovědný výkonnému řediteli JR Smithovi. Pan Giamatteo bude dohlížet na celosvětovou organizaci společnosti a její operace v době, kdy AVG expanduje na nové trhy a další technologické platformy.

„Jsme nadšeni, že můžeme uvítat Johna v týmu AVG. Přináší do AVG spoustu znalostí a zkušeností v době, kdy inovujeme náš byznys model a vytváříme špičkové produkty,“ řekl JR Smith, výkonný ředitel AVG. „Johnova úspěšná kariéra v budování a vedení procesů světové třídy a globálních týmů bude zásadní, protože rozšiřujeme naši společnost zabývající se ochranou milionů uživatelů po celém světě a také malých firem před stále inteligentnějšími mobilními a internetovými bezpečnostními riziky“.

Pan Giamatteo je znalcem světových technologií, který k nám přináší více než 23 let zkušeností z oblasti financí, operací a strategického řízení ve veřejných společnostech a ve vedení multimiliardových obchodů. Pan Giamatteo byl naposledy provozním ředitelem v Solera Holdings Inc.. Před Solerou byl od června 2005 do dubna 2010 na různých vedoucích manažerských pozicích, včetně pozice provozního ředitele, v RealNetworks Inc., společnosti, která poskytuje služby v oblasti digitální zábavy. Tato společnost zavedla tzv. streamování médií, také neustále vyvíjí inovativní aplikace a služby pro digitální média. Od ledna 1988 do června 2005 pracoval pan Giamatteo v Nortel Networks Ltd. na různých manažerských pozicích včetně funkce prezidenta/CEO asijsko-pacifické divize Nortel od ledna 2003. Byl zodpovědný za celý P&L management této divize a za obchody Nortelu v Asii a Tichomoří. Pan Giamatteo má bakalářský titul z účetnictví a MBA ze St. John‘s University.

„Jsem nadšen, že se mohu připojit k JRovi a AVG rodině. AVG technologie se dotýkají každého aspektu našich životů, a to je právě důvodem, proč se její produkty stávají stále důležitějšími,“ řekl John Gaimatteo, „těším se, že budu moci poskytnout cenný strategický pohled na věc a operační vedení, obzvláště když firma pokračuje ve vytváření závazků poskytování výborných produktů, což zvýší její podíl na trhu a její hodnotu u uživatelů a obchodních partnerů.”

AVG Technologies je globální poskytovatel bezpečnostních řešení, který chrání více než 100 milionů zákazníků ve 170 zemích světa před stále narůstajícími internetovými hrozbami, viry, spamy, kybernetickými podvody a hackery na internetu. AVG má téměř dvě desetiletí zkušeností v boji proti internetovému zločinu a jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci, prevenci a boji s internetovými hrozbami pocházející z celého světa. Společnost disponuje celosvětovou sítí prodejců, partnerů a distributorů včetně CNET, Ingram Micro a Wal-Mart.

E-mail: sandra.zouzalova@bestcg.com