AVG představuje Internet Security 2012: lepší ochrana a silnější výkon s jednodušším používáním

Pokojný spánek ve světě, kde jsme všichni připojení

AMSTERDAM – 1. září 2011 – Společnost AVG Technologies dnes ohlásila dostupnost AVG Internet Security 2012, nejnovější verze svého bezpečnostního softwaru s vedoucím postavením na trhu. S novými bezpečnostními technologiemi, zlepšením výkonu počítače a zrychleným stahováním obsahu je AVG 2012 lehčí, rychlejší a menší než kterákoliv předešlá verze tohoto produktu.

„Jednoduchost používání, hodnota a důvěra- to se rovná pokoji v mysli,“ řekl JR Smith, generální ředitel AVG Technologies. „AVG je víc než jen antivirová společnost. Jsme spolehlivý digitální ekosystém zaměřený na komunitu, který pomáhá spotřebitelům chránit sebe a věci, na kterých jim záleží ze všeho nejvíce. Počítače a různé technologické přístroje se staly jistým prodloužením každého člověka v práci a ve volném čase. V dnešním světě chráníme nejen přístroje. Chráníme digitální život lidí, či jak sami rádi říkáme: poskytujeme pokoj jejich mysli v propojeném on-line a offline světě.“

Vedle vícevrstvé ochrany, která využívá antivir založený na podpisech, detekci hrozeb založenou na heuristice a modulu monitorujícího chování, AVG 2012 přichází s úplně novými funkcemi AVG Accelerator a AVG Advisor stejně jako s dalšími ochrannými technologiemi.

AVG Accelerator optimalizuje soubory a videa ke stažení na vybraných webových stránkách, aby se minimalizovala doba čekání při jejich stahování. Jako reakce na přání našich uživatelů po rychlém a hladkém stahování obsahu při práci on-line AVG Accelerator zlepší uživatelský zážitek a tak dodá pocit bezpečí.

AVG Advisor neustále monitoruje počítač a uživateli proaktivně doporučuje dostupná opatření. Jednoduše řečeno, na základě chování uživatelů poradí možnosti optimalizace nastavení tak, aby se předešlo různým počítačovým problémům, které by mohly nastat.

„AVG má 98 milionů aktivních zákazníků, kteří nám neustále pomáhají zlepšovat naše produkty. Jejich zpětná vazba byla analyzována a využita při vývoji nových produktů, které tak lépe uspokojí jejich potřeby a odeženou obavy, když jsou on-line,“ řekl Yuval Ben-Itzhak, technický ředitel AVG Technologies. „Zdokonalili jsme AVG Internet Security 2012 na základě naslouchání naším zákazníkům, kteří vyjádřili touhu po klidu, lepším zabezpečení proti hrozbám a optimalizovaném operačním výkonu.“

Klíčová vylepšení AVG 2012 v porovnání s předešlou verzí AVG Internet Security 2011:

• o 50% menší velikost při stažení a rychlejší instalace
  • redukce potřebného prostoru na disku o 45%
  • o 20% nižší potřeba využívání procesů a paměti
  • o 10% rychlejší načítání obsahu

Pro úplnost je třeba připomenout, že AVG Internet Security 2012 též obsahuje integrovaný bezpečnostní firewall a AVG LinkScanner, který umožňuje uživatelům pokojné a bezpečné surfování, nakupování na internetu, či vyžívání internet bankingu. Internet Security 2012 je plně integrovaný s celým ekosystémem AVG bezpečnostních produktů, ale i s produkty a aplikacemi obohacujícími on-line život. Odteď je k dispozici ke stažení na stráncewww.avg.com.

Jednoduchost při používaní

Zákazníci AVG se vyjádřili jednoznačně- není nic víc frustrujícího než software, který zpomaluje práci anebo při ní nějakým způsobem překáží. Uživatelé chtějí být úplně chráněni a to bez toho, aby si vůbec uvědomili, že je nějaký antivirový či bezpečnostní produkt na jejich počítači nainstalovaný. S AVG Internet Security 2012 se AVG vrací ke kořenům, co se týká jednoduchosti. Uživatelé budou chráněni, ale ne vyrušováni.

Hodnota

Společnost AVG naslouchá svým 98 miliónům aktivních uživatelů, aby mohla předvídat a reagovat na jejich potřeby, porozumět komplexnosti jejich životního prostoru v digitálním světě a zjednodušit jejich práci s bezpečnostními a podpůrnými technologiemi. Uvědomuje si, že zákazníci potřebují různé produkty pro naplnění různých potřeb. Mnozí dnes používají více než jeden počítač, mají rozdílné přístupy k internetu a stále častěji využívají k surfování mobilní zařízení. Produktová škála AVG nabízí domácnostem a menším firmám možnost vybrat si bezpečnostní technologii, která zohledňuje jejich potřeby, či používané zařízení. Od Free k Premium, od počítačů s Windows k přístrojům s Androidem, vždy najdeme produkt AVG, který vás ochrání.

Důvěra

AVG 2012 reflektuje 20 let zkušeností s bezpečností. Jako se svět technologií neustále mění, AVG stojí v čele inovací v oblasti bezpečnosti. AVG má více než 98 miliónů aktivních uživatelů, jejichž zpětná vazba se promítla i do designu a fungování AVG 2012. Oni jsou naším důkazem, že poskytujeme prvotřídní ochranu a jsou též našimi partnery ve snaze o vylepšení každé další verze. Mise společnosti je stát se zákazníkovým nejdůvěryhodnějším spojencem a poradcem, umožnit mu dosáhnout jeho potenciál v digitálním světě s jistotou, bezpečně a bez komplikací. Naše komunita nám též pomáhá zlepšovat se a to v dvou směrech; první- upozorňuje nás na nejaktuálnější hrozby a pomáhá nám neustále vylepšovat naší schopnost ochrany. Druhý je, že s námi sdílí svoje názory a tipy na to, co by chtěla mít v budoucích produktech, co nám pomáhá vylepšovat naše produkty, takže každý rok AVG pokračuje ve vývoji nejmodernějších technologií pro své zákazníky.

Dostupnost

Produktová řada AVG 2012 je dostupná v 24 jazycích ve 170 zemích a skládá se z:

AVG Internet Security 2012: www.avg.com/internet-security

US$54.99 | GB£39.99 | EU€44.95

AVG Anti-Virus Free 2012: www.free.avg.com

AVG Anti-Virus 2012: www.avg.com/buy-antivirus

US$39.99 | GB£29.99 | EU€29.95

AVG Premium Security 2012: www.avg.com/avg-premium-security

US$69.99 | GB£49.99

Viac o Internet Security 2012:  www.avg.com/avg2012

AVG Technologies je globální poskytovatel bezpečnostních řešení, který chrání 98 milionů zákazníků a malých firem ve 170 zemích světa před stále narůstajícími internetovými hrozbami, viry, spamy, kybernetickými podvody a hackery na internetu. AVG má téměř dvě desetiletí zkušeností v boji proti internetovému zločinu a jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci, prevenci a boji s internetovými hrozbami pocházející z celého světa. Volně dostupná verze AVG umožňuje začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu a posléze velice jednoduchým způsobem zvýšit úroveň bezpečnosti. Společnost disponuje celosvětovou sítí prodejců, partnerů a distributorů včetně Google, CNET, Ingram Micro a Wal-Mart.

Petra Jankovičová
E-mail: petra.jankovicova@bestcg.com

• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru
  • Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na blogu AVG