Sýkorka z AVG vzlétá

Společnost představuje dětskou knížku o bezpečnosti na internetu

Praha/ Brno – 8. června 2011 - AVG Technologies, přední společnost poskytující bezpečnostní software, představila Sýkorčino dobrodružství s bezpečností na internetu novou dětskou knihu zaměřenou na online bezpečnost dětí. Sýkorka je animovaná postava, která mluví o bezpečném chování na internetu. Jejím cílem je pomoci rodičům naučit své děti zábavným a poučným způsobem o hrozbách na internetu a co dělat v případě, když si nejsou s komunikací na internetu jistí.

Sýkorčino dobrodružství s bezpečností na internetu, nová kniha napsaná Siobhan MacDermottovou, AVG Policy Officer, pomůže vzdělat děti ve věku 6 - 9 let o množství nebezpečí číhající online tak, aby se připravily zvládat nebezpečné situace. Sýkorka po cestě domů potkává kamarády ze zoo, kteří mají dotazy a obavy o své chování na internetu. Sýkorka má jednoduché řešení, jak naučit děti zůstat ve střehu a vždy informovat své rodiče, ať už jde o online šikanu, počítačové viry, „nehezké obrázky“ či žádosti od cizích lidí po osobních údajích.

"Online bezpečí rodin je důležitým tématem u AVG a věříme, že kniha Sýkorčino dobrodružství bude skvělou příležitostí pro rodiny, jak společně probrat problematiku online hrozeb," řekl JR Smith, CEO AVG Technologies. "AVG věnuje knihu jak knihovnám, tak i charitám pomáhajícím dětem v Praze a Brně, což je součástí našeho trvalého závazku k místní komunitě. Doufáme, že nabídnutím naší expertízy v oblasti online bezpečnosti můžeme vzdělat další generace počítačových uživatelů."

AVG Kniha - Sýkorčino dobrodružství s bezpečností na internetu

Na oslavu uvedení knihy Sýkorčino dobrodružství s bezpečností na internetu se konají akce v Praze a Brně. V Brně představila knihu místním základním školám herečka Markéta Hrubešová. Účastnil se také Karel Obluk, vědecký ředitel AVG, který s dětmi mluvil o online bezpečnosti. Knihovně Jiřiho Mahena v Brně daruje AVG 2 500 knih a 50 knih Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek. Podobná akce se bude konat v Praze s Markétou Hrubešovou a Clentem Richardsonem, výkonným ředitel AVG, kde AVG věnuje přes 1 000 knih Městské knihovně, Národní knihovně a Fakultní nemocnici v Motole. AVG také podporuje akci Bezpečné prázdniny v pražském parku Stromovka 9. června, kde se více než 1 500 dětí sejde se zástupci veřejných bezpečnostních služeb, aby se dozvěděly o možných nebezpečích během prázdnin. V letošním roce byla také poprvé zahrnuta bezpečná online komunikace díky AVG. Celkem více než 4 500 knih bude věnován místní komunitě v České republice.

AVG Kniha - Sýkorčino dobrodružství s bezpečností na internetu - Markéta Hrubešová a Karel Obluk

„Jako matka se stále snažím, aby mé dítě bylo v bezpečí, a zrovna na online bezpečnost se někdy zapomíná,“ řekla Markéta Hrubešová. „Jsem velmi ráda, že mohu spolupracovat s AVG na představení této skvělé knihy Sýkorčino dobrodružství. Kniha je dokonalým nástrojem pro rodiče, kteří knihu čtou se svými dětmi a učí je, jak překonávat překážky v online světě.“

AVG Kniha - Sýkorčino dobrodružství s bezpečností na internetu - deti

Společnost se také rozhodla v rámci celosvětové mnohajazyčné iniciativy věnovat dvacet tisíc knih dětským organizacím a vzdělávacím programům.

Potřeba vzdělávacích projektů jako je Sýkorčino dobrodružství jsou stále více zřejmé s vydáním poslední globální studie AVG Digitální deníky: „Digitální hřiště“. Průzkum AVG našel následující:

• Jedno ze šesti dětí ve věku 6 – 9 let zažilo agresivní či nepříjemné chování na internetu.
  • Téměř 47% dětí ve věku osmi až devíti let mluví se svými kamarády online.
  • Děti ve věku šesti až devíti let tráví v průměru tři a půl hodiny týdně online.
  • Třetina rodičů (33 %) připustila, že nemají žádnou kontrolu na počítači, zatímco 11% rodičů si nebylo jisto. Francouzští (77%) a němečtí (64%) rodiče měli rodičovské kontroly nejčastěji nainstalované, zatímco japonští rodiče (28 %) je měli nejméně.

AVG Technologies je globální poskytovatel bezpečnostních řešení, který chrání více než 120 milionů zákazníků a malých firem ve 170 zemích světa před stále narůstajícími internetovými hrozbami, viry, spamy, kybernetickými podvody a hackery na internetu. AVG má téměř dvě desetiletí zkušeností v boji proti internetovému zločinu a jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci, prevenci a boji s internetovými hrozbami pocházející z celého světa. Volně dostupná verze AVG umožňuje začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu a posléze velice jednoduchým způsobem zvýšit úroveň bezpečnosti. Společnost disponuje celosvětovou sítí téměř 6 000 prodejců, partnerů a distributorů včetně Amazon.com, CNET, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart a Yahoo!

Petra Jankovičová
E-mail: petra.jankovicova@bestcg.com

• Pro aktuální zprávy sledujte AVG Twitteru
  • Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na blogu AVG